Rommin pennuilla oli laskettu aika loppiaisena tai päivää ennen. Tämän takia yllätys oli melkoinen, kun tammikuun ensimmäsenä päivänä joskus puolen päivän jälkeen Rommi aloitti synnyttämään. Mies huomasi, että Rommin takamuksessa on limatulppa. Eikun soittamaan kasvattajalle ja infoamaan, että näyttäis olevan pentuja tulossa ja niinhän se oli. Ennen kuin Sari ehti tänne Haukiputaalta, oli jo kolme pentua ehtinyt syntyä.

2200102.jpg

Rommi oli aika tomera synnyttämään ja pukkasi maailmaan pentuja rivakkaa vauhtia. En tarkalleen tiedä kuinka kauan aikaa kului ensimmäisen ja viimeisen pennun välillä mutta ei Rommi paljoa lepäillyt. Pentuja syntyi yhteensä viisi, joista neljä oli isoja pentuja ja yksi oli piskuinen tiitiäinen (55 g). Pennuista yksi syntyi elottomana (tyttö ja yhdellä oli vatsaontelon ulkopuolella suolisto, joten siitä ei ollut eläjäksi. Olihan se raisua, kun pikkuinen pentu huusi aika kovaa. Rommi kunnollisena ätinä söi pennun istukan ja samalla suolistoakin pois. Onneksi kyseisen pennun ei tarvinnut kauaa kärsiä mutta kyllä syntyminen on raakaa touhua.

Perjantaina kävimme nesteyttämässä pikkuisen pennun, koska sillä ei ollut paino noussut. Pikkuinen pentu olikin kuivunut, mutta nesteytyksen jälkeen se on ollut tomera ja liikkuvainen. Rommi ei nesteytysoperaation jäökeen hyljeksinyt pienintä pentuaan, vaan nuoli ja pissatti sen kuten isommatkin veljet. Näyttäisi muuten siltä että kaikki Rommin pennut ovat poikia.

2200099.jpg

Tällä hetkellä fiilikset pentulassa ovat huolestuneet. Pennut eivät ole lisänneet painoaan vuorokauden aikana. Tämän takia olen antanut kaikille kissaemon maidon vastiketta, nutri plus cat -ravinnetta, eläinlääkäriltä saadun nesteytyspiikit pennuille ja Rommille ruiskulla vettä ja maitoa suuhun. Mahdollisesti Rommi on itsekin kuivahko, sillä se käy juomassa ainoastaan keittiössä ja pentula on sijoitettu makuuhuoneeseen. Täällä sijaitseva vesikuppi ei ole Rommin mielestä yhtä hyvä kun sama kuppi on keittiössä. Annan nyt Rommille märkäruokaa, johon lisään vähän vettä sekaan; jospa se maidonerityskin kohentuisi.

2200510.jpg