Menin tänään koiranäyttelyyn ja poikaystävä (= jatkossa PY) jäi pitämään kotia yllä. Olin hyvässä näyttelyfiiliksessä ja Rommikin oli oikein hyvässä viikonloppufiiliksessä kotona. Puolen päivän aikaan  py soitti "Tuota noin, Rommia on ilmeisesti pistänyt ampiainen leukaan.." Tiedotuksen jälkeen py meni apteekkiin ja antoi Rommille neljäsosapillerin kyypakkauksesta (12,5 mg hydrokortisonia). Rommi nielaisi pillerin nopeasti, py vain tiputti sen nieluun. Rommin leuka oli turvonnut oikein komean näköiseksi, mutta alkuvaiheen turvotuksesta ei ole kuvaa. Pillerin jälkeen tyttö oli unelias ja py aina silloin tällöin tarkisti, että Rommilla ei ollut hengitysvaikeuksia. Viiden aikaan näin Rommin ensimmäisen kerran pistoksen jälkeen ja silloin Rommi oli jo virkku ja murisi Elmolle (pikkusiskon koira, asuu lapissa ja sai tänään sertin, mikä on 11 kk vanhalle cavalierille harvinainen saavutus). 

971556.jpg

Rommin turvonnut leuka.

Kuopion näyttelyn aikana Rommilla oli kaksoisalakulmahampaat. Maitohampaat olivat pitkän aikaa paikoilleen, minkä takia Rommi näytti pikkupirulta. Näyttelyn jälkeisenä sunnuntaina alakulmamaitohampaat tippuivat. Sen jälkeen Rommille tuli kaksoiskulmahampaat ylös, mikä myös näytti varsin hassulta. Perjantaina lähti viimeisin yläkulmamaitohammas pois, kun py leikitti Rommia Elmon suojapöksyillä. Rommi tarrasi pöksyihin kiinni ja jotenkin kulmahammas vain irtosi (onneksi, sillä eläinhammaslääkärillä käynti olisi ollut kallista). Rautahampaat kasvoivat koko ajan nätisti, minkä takia eläinlääkärille ei ollut hoppua.

Perjantaina ostin elämäni ensimmäisen Tena Lady -pakkauksen. Pakkaukseen ei ole merkitty, kuinka pitkä side on. Elmon merkkaussuoja (uroskoirille tarkoitettu) on noin yhdeksän senttiä pitkä ja kolmen pisaran Tena Lady side osoittautui yhdeksää senttiä pidemmäksi. Merkkaussuoja toimi erittäin hyvin ja kotiani ei tarvinnut siivota Elmon vierailun jälkeen. Käytännön testi osoitti, että Tena Ladyyn voi pikkukoira hyvin pissiä. Tena Lady on varma :).