Sari lähetti minulle haasteen kirjoittaa seitsemän totuutta Rommista. Sari onkin kirjoittanut omaan blogiinsa vastaavat totuudet kolmesta koirastansa.

1. Rommi on myyrä. Aina silloin tällöin Rommi puikahtaa päiväpeiton alle, jolloin sängyssä näkyy kumma, liikkuva mötkylä. Eilen illalla olin jo menossa nukkumaan ja poistin päiväpeiton. Luin rauhassa kirjaa, kunnes huomasin, että Rommi oli puikahtanut peittoni ja pussilakanan väliin ja ryömi innoissaan siellä.

2. Rommista on mukava juoda minun vesikupista. Luin jostain, että kissoille pitäisi olla laakeat, lammikkoa muistuttavat vesiastiat. Ei pidä paikkaansa! Rommille kelpaa niin teemotit, vesilasit, viinilasit, kunhan sisältönä vain on vettä. Olen laittanut Rommille oman vesiastian makkariin, mutta kuitenkin tyttö pyrkii aina jaolle. Minun vesi on parempaa kuin sen vesi, näköjään.

3. Rommi saalistaa. Aina kun jossain näkyy jotain liikettä, niin neito on hyökkäämässä. Selkeästi Rommi on 100% petoeläin. Aamuisin saatan olla keittiössä tekemässä aamiaista ja menen olohuoneeseen, jolloin !SWIUH! Rommi hyppää jalkojeni eteen raajojaan levitellen ja juoksee kauheaa kyytiä hyökkäyksen jälkeen sohvalle.

4. Rommi ei pelkää kovia ääniä. Keskiviikkona menin kaupungin läpi linja-autopysäkille. Ambulanssi sattui ajamaan ohi, jolloin Rommi pisti päänsä hetkeksi piiloon ja ihan pientä hetkeä myöhemmin se nosti päänsä ja jatkoi maisemien katselua.

5. Rommi on hiirennoutaja. Jos istun sopivassa kohdassa (esim. sängyssä tai olohuoneen lattialla), Rommi tuo minulle hiiren uudestaan ja uudestaan.

6. Rommi osaa halutessaan kävellä hihnassa. Mutta yleensä se ei halua kävellä ainakaan kaupungissa hihnassa, sillä täällä tapahtuu pikkukissan mielestä outoja - skootteri ajaa ohi, auto sujahtaa ihan vierestä, rullaluistelija menee tuolla. Viimeksi viikko sitten Rommi käveli 10 metriä rohkeasti.

7. Rommilla on valikoiva kuulo. Se ei tajua sanaa "Ei". Helpoin tapa saada Rommi lopettamaan tuhmuuksien tekeminen on sen nostaminen johonkin toiseen kohtaan tai lelun heittäminen jonnekin. Jos jossain on liikettä, niin Rommi kyllä menee sinne.

Kaiken kaikkiaan Rommi on hyvin aktiivinen ja touhukas kissa. Se saattaa juosta sinne ja tänne, olla ihan hepulissa. Eilen poikaystäväni väsytti Rommin (kerrankin), kun leikitti sitä kiipeilypuussa (kissa ja lelu olivat koko ajan puun eri tasoilla, joten tyttö sai hyvin liikuntaa).