Sain Kukissa-kasvattaja Sarilta  HITON hyviä uutisia:
(clip)
::::: KAIKKI MEIDÄN JA MEILTÄ LÄHTENEET TYTÖT JA POJAT ovat HCM-DNA testissä puhtaita. Voi kirjoittaa vuodatukseen että Rommi on N/N tuloksen saaneiden vanhempien pentu eli taudista vapaa ;-))
Ei tarvitse pelätä että tämä sydänsairaus kaataa mirkkumme, ei se tietenkään pois sulje muita sydänsairauksia.. mutta tältä mörköltä olemme turvassa.
(clip)

HCM on myös ihmisillä oleva sydänlihaksen paksuuntumistauti, eli valitettavasti meillä molemmilla se esiintyy. Kuten myös HIV, joka on kehittynyt puuman kantamasta taudista. Aikojen myötä puuma on tartuttanut taudin muille kissaeläimille ja esimerkiksi simpanssille. Leijonilla FIV (feline immunodeficiency virus) ei aiheuta AIDSia, sillä aikojen saatossa ne ovat tulleet resistanteiksi. Hyvin monilla kissaeläimillä on FIV jopa suurella osalla populaatiosta ja siitä huolimatta ne elävät hyvää elämää. Leijona selviää hyvin vähäisellä määrällä T-soluja, sillä B-solut kompensoivat sen immuunipuolustusta jollain tapaa. Leijona päihittää penikkataudin siinä vaiheessa, kun ihminen kuolisi T-solujen vähäisen määrän takia johonkin muuhun tautiin (keuhkokuumeeseen, influenssaan, ..). Kotikissa ei pärjää yhtä hyvin FIVin kanssa kuin luonnonvaraiset serkkunsa. Ai niin, ihminen ei voi tartuttaa kissalle HIV:ta ja kissa ei voi tartuttaa ihmiselle FIV:ta, joten ei tarvitse huolestua.

Tietoa alkuperäisestä aiheesta wikipediasta:

Hypertrophic cardiomyopathy, or HCM, is a disease of the myocardium (the muscle of the heart) in which a portion of the myocardium is hypertrophied (thickened) without any obvious cause.[1][2][3][4][5][6] Though perhaps most famous as a leading cause of sudden cardiac death in young athletes [7] HCM's more important significance is as a cause of sudden unexpected cardiac death in any age group and as a cause of disabling cardiac symptoms.